Skip to main content

Eventos

No has podido asistir a algún acto y quieres saber qué nos han comentado los ponentes en sus intervenciones, o viniste pero quieres volver a revivirlo y recordar cómo fue? Sólo tienes que hacer un clic sobre el acto que te interese!

XII Jornada Anual EUSES Alumni del Campus de Salt

Oriol Balañá parla sobre "El rol de l’Àrea de Rendiment i Salut en el Girona FC" en la XII Jornada Anual d’EUSES Alumni

El Cap de l’Àrea de Rendiment i Salut del Girona FC, Oriol Balañá, va ser el protagonista aquest passat divendres de la Jornada Anual d’EUSES Alumni, que enguany ha arribat a la seva dotzena edició. Oriol Balañá, que es llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i diplomat en Fisioteràpia, va impartir una lliçó magistral sobre "El rol de l’Àrea de Rendiment i Salut en el Girona FC". La ponència va omplir l’Aula Magna del Campus de Salt i es va emmarcar dins l’assignatura  de quart curs de CAFE: “Teoria de l’entrenament 3: planificació de l’entrenament Esportiu i l’avaluació del rendiment” que imparteix el professor Jordi Balcells, el qual també va estar molts anys vinculat al Girona FC, tant en el futbol de base com en el primer equip, com a preparador físic.

Oriol Balañá va parlar sobre l’estructura que lidera i tota la gent amb qui treballa, des de fisioterapeutes, preparadors físics, nutricionistes, sports sciencie i un fisiòleg que també s’ha incorporat a l’àrea de rendiment. Va exposar quin es el paper de cadascun, la seva relació amb el cos tècnic i com transmeten la informació. També va posar exemples dels documents que fan servir i del control que feien als futbolistes de la primera plantilla. Va ensenyar també un vídeo de les noves instal·lacions d’entrenament a la ciutat esportiva de Vilablareix i va incidir en les lesions que estan tenint (el Girona es el club més castigat en aquest aspecte de tota la primera divisió), fent èmfasi també a tot el procés d’adaptació que ha de seguir l’equip, que ha hagut de planificar la temporada de manera totalment diferent a les anteriors a causa de la participació a la Champions League. Aquesta fita històrica de disputar la màxima competició europea ha provocat que hi hagi molts més partits, molts més viatges i molta feina de recuperació entre partit i partit, la qual cosa també comporta que hi hagi menys temps per fer entrenaments de qualitat i més possibilitat de lesions. La xerrada va ser seguida amb molta atenció pels assistents, que en el tram final van formular preguntes al ponent i van exposar els dubtes que tenien.

Posteriorment a l'exposició, va intervenir la directora d’EUSES Alumni Sílvia Roche per explicar, bàsicament als estudiants de 4t curs que es graduaran aquest any, els avantatges de formar part de l’associació de graduats i graduades de l'EUSES. Sílvia Roche va parlar dels eixos principals, que son la borsa de treball i el Talent Day, però també va incidir amb altres aspectes del qual té cura Alumni i que posa a disposició dels seus associats com el Pla d’Avantatges, la tutorització de voluntariats, els descomptes en cursos de formació continuada, l’orientació professional… La Jornada Anual va acabar amb el lliurament dels premis extraordinaris als millors expedients del curs acadèmic 2023/24 tant del Campus de Salt (Graus i Màster) com de Bellvitge, que han recaigut sobre: Pauline Marion Caraglio (Grau en Fisioteràpia), Martí Font Félez (Grau en CAFE i Doble Grau: CAFE + Fisioteràpia), Maëline Lemarié (Physiotherapy Bellvitge) i Mario Rodríguez González (Màster Universitari en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva).

XI Jornada de Tutors EUSES Alumni

Celebrada la XI Jornada de Tutors d’EUSES Alumni amb la participació de la directora Sílvia Roche i el professor Beñat Garmendia

Aquest dissabte ha tingut lloc a l’Aula Magna d’EUSES del Campus de Salt la tradicional Jornada de Tutors organitzada per EUSES Alumni, que enguany ha arribat a la seva onzena edició i que, a banda de presencialment, també es va poder seguir per streaming. La Jornada, realitzada amb posterioritat al seminari Abordatge Neurodinàmic de les radiculopaties, va constar de dues parts. En la primera, la directora d’EUSES Alumni, Sílvia Roche, va explicar les línies mestres de l’associació i va incidir especialment en els voluntariats. La segona exposició, a càrrec del professor de Pràcticum Beñat Garmendia, va ser més tècnica i es va explicar als assistents sobre com aplicar correctament els tractaments.

4ª edició de l'EUSES Talent Day
El Talent Day de l’EUSES tanca la seva quarta edició amb unes xifres òptimes i tots els objectius assolits

La Fira Virtual de l’Ocupació i Orientació Professional de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport va posar punt i final a la seva quarta edició havent assolit tots els objectius marcats i amb unes xifres òptimes de participació. El Talent Day, que ha tingut el seu centre neuràlgic en el Campus de Salt però que s’ha pogut seguir virtualment des dels altres campus del grup (Terres de l’Ebre i Bellvitge), ha superat els números de les passades edicions i des de l’organització, EUSES Alumni, ja es té la mirada posada sobre els nous reptes a assolir per a la propera edició.

El seguiment de la Fira per part dels estudiants d’EUSES (especialment els de quart curs, que son els qui a partir de l’estiu es graduaran i faran la incursió al mercat laboral, però també els associats a Alumni i estudiants de 1r, 2n i 3r curs) ha estat molt alt. L’organització ha posat al seu abast totes les conferències i taules rodones que ha dissenyat amb temàtiques de rigorosa actualitat. Els estudiants han pogut visitar els 48 estands on clubs, empreses i centres, tant del país com de l’estranger, s’han donat a conèixer i han presentat un total de 134 ofertes de treball. Precisament, aquestes ofertes han estat el destí més concorregut per part dels alumnes, que han pogut presentar currículums i realitzar entrevistes de treball per videoconferència.

A banda de la potent borsa de treball on l’alumnat ha tingut accés, cal destacar les sis ponències i dues taules rodones que EUSES Alumni ha organitzat. Totes han estat relacionades pensant en el futur immediat dels seus graduats. De fet, l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport es un dels centres on la inserció laboral dels seus graduats supera el 95%, cosa que consolida el centre com una de les plataformes més fiables de cares a fer el salt del món educatiu al professional.

VI Jornada Anual EUSES Alumni del campus de Terres de l'Ebre
Celebrada la VI Jornada Anual EUSES Alumni amb Josep Carles Peris

Aquest dijous ha tingut lloc a EUSES Amposta la sisena edició de la Jornada Anual EUSES Alumni Terres de l’Ebre, que enguany ha tingut com a ponent i convidat d’honor a Josep Carles Peris. Josep Carles és tot un membre de la família EUSES, ja que es va Graduar en CAFE a Amposta, va ser premiat en la segona Jornada Alumni com a millor expedient de la seva promoció, i des de fa uns cursos també és professor tant al Grau en CAFE com al Grau en Fisioteràpia. L’acte, com és habitual en els esdeveniments rellevants d’EUSES TE, ha estat presentat pel periodista Ximo Rambla.

Després de la presentació de l’associació per part de la Directora d’Alumni, Sílvia Roche, i de la introducció del Director d’EUSES TE, Xavi Nadal, s’ha donat pas a l’entrega dels reconeixements als millors expedients acadèmics. Al Grau en Fisioteràpia s’ha distingit a Camilo Durán; al Grau en CAFE, a Sergi Guàrdia; ien la Doble Titulació (CAFE+Fisioteràpia) el premi ha estat per a Pol Rodríguez. L’entrega dels diplomes i les plaques commemoratives ha anat a càrrec de Xavier Nadal, Sílvia Roche, Carla Curto (directora de Fisioteràpia), i el Dr Ramon  Aiguadé i Pere Manuel, degà i president dels col·legis professionals de Fisioteràpia i de CAFE, respectivament. El COPLEFC, a més, ha obsequiat amb un any de col·legiació gratuita els premiats de CAFE i Doble Titulació, així com al Millor TFG de CAFE del curs passat, elaborat per Anna Ferré.

Durant l’acte central de la Jornada, Josep Carles Peris ha realitzat una introducció basada en perquè va decidir escriure aquest llibre i va explicar que va arribar a la conclusió que el seu propòsit vital era poder ajudar la gent a través de l’activitat física i esportiva. Amb un to distès i informal, i amb algun toc d’humor, el ponent ha sabut connectar amb el públic, la majoria estudiants de CAFE com ho va ser ell fa uns anys, i ha transmès tota la passió i l’entusiasme que aboca a la seva tasca. Aquells que s’apropin al llibre “La magia del Cross Training”, per tant, no han de buscar un llibre tècnic sobre aquesta disciplina, sino que el que trobaran es una guia per descobrir el plaer de l’esport com a motor de canvi físic i mental.

La jornada s’ha tancat amb els parlaments de Víctor Grau, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Tortosa: la Dra. Iolanda Tortajada, Vicerectora de Política Acadèmica i Qualitat de la URV; i Adam Tomàs, Alcalde d’Amposta.

XI Jornada Anual EUSES Alumni del Campus de Salt
La Dra. Milos Mallol, protagonista de la XI Jornada Anual EUSES Alumni

Aquest divendres s’ha celebrat l’onzena Jornada Anual EUSES Alumni, que ha tingut com a participació destacada la presencia de la Dra. Milos Mallol (Exercise physiologist / Sport Scientist), la qual, a més d’exprofessora de la casa, es també membre de l’àrea de preparació física del primer equip del FC Barcelona. Milos Mallol va desenvolupar la ponència “El control de la càrrega interna en l’esport d’alt rendiment” just després que la directora d’EUSES Alumni, Sílvia Roche, obrís l’acte presentant l’associació de graduats de l’EUSES als estudiants de 4t curs, ja que la Masterclass de Milos Mallol es va emmarcar dins l’assignatura de Teoria de l’Entrenament 3 del Grau en CAFE, que imparteix el professor Edu Garcia. La classe, excepcionalment, va estar oberta a membres de la comunitat Alumni i també a estudiants del Grau en Fisioteràpia aprofitant que va formar part de la jornada anual. Sílvia Roche va presentar als futurs graduats els molts avantatges d’Alumni (borsa de treball, pla d’avantatges, Talent Day, etc…) i va donar pas a la intervenció de Milos Mallol.

La ponència de la Dra. Milos Mallol va tractar el control de la càrrega interna en l’esport, posant especial èmfasi en els esports d’equip i el futbol. Durant la xerrada, es va donar una visió general sobre la gran quantitat de variables de càrrega interna que apareixen en la literatura científica, així com quines són les variables clau per poder monitoritzar la recuperació dels esportistes i quines estratègies s’estan implementat per optimitzar aquests processos.

Després de la Masterclass, es va procedir a l’entrega dels premis als millors expedients de les promocions 2019/2023 dels Graus en CAFE (el director, Adrià Martín, va fer entrega del premi a Marc Rafel Segui Levy), en Fisioteràpia (Lison Clémentine Claire Balois) i Physiotherapy (Tizia Eva Jeanne Barcet va enviar un agraïment a través d’un vídeo). També es va entregar el premi al millor expedient del Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva (el director del Màster, Dr. Ernest Esteve va lliurar el premi a Josu Quintana Guijalvo).

Per veure les imatges de la Jornada, vés al següent enllaç:

X Jornada de Tutors EUSES Alumni

X Jornada de Tutors EUSES Alumni al campus de Salt

El dissabte 30 de setembre es va celebrar la X Jornada de Tutors al campus de Salt, que es va retransmetre en streaming per als tutors dels campus de Bellvitge i de Terres de l'Ebre. Es va iniciar la jornada amb un seminari gratuït per als nostres alumni tutos sobre Les Neuropaties de l'espatlla del llençador, i a continuació, es va celebrar la jornada de tutors. 

 

 

3a edició de l'EUSES Talent Day

La 3a edició del Talent Day de l'EUSES bat rècords de clubs, empreses, entitats col·laboradores i ofertes de treball

Per tercer any consecutiu, la Fira Virtual de l'Ocupació i Orientació Professional de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport va millorar els números de les passades edicions i va tancar l'esdeveniment amb unes xifres òptimes (40 estands entre clubs, empreses i entitats col·laboradores, i més de 230 ofertes de treball) que fan pensar que el "Talent Day" ja s'ha convertit en un dels principals actius de l'EUSES Alumni i en una eina imprescindible per als seus associats (tant del Grau en Fisioteràpia com en el de CAFE) en l'objectiu d'endinsar-se en el mercat laboral després de la graduació.

El Talent Day, que s'ha desenvolupat amb molta agilitat (virtualment i presencialment) aquest dilluns 24 i el dimarts 25 d'abril, ha permès a tota la comunitat de l’EUSES (principalment als Alumnis i als estudiants de 4t curs dels Campus de Salt, Terres de l'Ebre i Bellvitge) accedir a totes les conferències i taules rodones que l'organització ha dissenyat, però també visitar la quarantena d'estands on clubs, empreses i centres, tant del país com de l'estranger, s'han donat a conèixer i han presentat ofertes de treball. Precisament, aquestes ofertes han estat el destí més concorregut per part dels estudiants, que han pogut presentar currículums i realitzar entrevistes de treball per videoconferència.

A banda de les ofertes de treball, cal destacar les ponències i tres taules rodones que EUSES Alumni ha organitzat. Totes han estat relacionades pensant en el futur immediat dels seus graduats. De fet, l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport es un dels centres on la inserció laboral dels seus graduats supera el 95%, cosa que consolida el centre com una de les plataformes més fiables de cares a fer el salt del món educatiu al professional.

V Jornada Anual EUSES Alumni Terres de l'Ebre

El passat dia 30 de març ha tingut lloc a l’Edifici Seminari de Tortosa la cinquena edició de la Jornada Anual EUSES Alumni Terres de l’Ebre, que ha comptat amb la participació de tres docents de la casa del Grau en Fisioteràpia com Alba Aixendri, Joaquim Renau i Yolanda Vergés. L’acte, com és habitual en els esdeveniments rellevants d’EUSES TE, ha estat presentat pel periodista Ximo Rambla, i els convidats han realitzat un col·loqui relacionat amb el desenvolupament professional del fisioterapeuta.

Després de la presentació de l’associació per part de la Directora d’Alumni, la Sra. Sílvia Roche, i de la introducció del Director d’EUSES TE, el Sr. Xavi Nadal, s’ha donat pas a l’entrega dels reconeixements als millors expedients acadèmics tant del Grau en Fisioteràpia com del Grau en CAFE, que han recaigut sobre Aimee Guinovart Vaughan i Mònica Monllau Vallés respectivament. La Directora de Fisioteràpia, la Sra. Carla Curto, i la Cap d’Estudis, la Dra. Núria Besalduch, han entregat el premi a Aimee Guinovart, mentre que per al premi de la Mònica Monllau s’ha comptat amb la presència de Sònia Serratosa, delegada del COPLEFC a les Terres de l’Ebre, qui a la vegada li ha entregat l’any de col·legiació gratuïta que li ha atorgat el col·legi.

Durant el col·loqui, que ha estat l’acte central de la Jornada, els ponents han explicat com van descobrir la seva vocació, com van accedir al mercat laboral, i després han fet èmfasi en les seves respectives vessants, des de la fisioteràpia hospitalària en el cas de Joaquim Renau i Yolanda Vergés, o la consulta privada en el cas de l’Alba Aixendri. El col·loqui ha tingut un format més informal que en altres ocasions: els tres ponents ho han enfocat com una conversa entre professionals de la Fisioteràpia que a més practiquen la docència, i això ha fet que l’ambient fos distès, realista i proper.

La jornada s’ha tancat amb els parlaments del Sr. Sisco Pepió, Regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament, i el Sr. Adam Tomàs, Alcalde d’Amposta, que han destacat com n’és d’important formar-se i a més poder-ho fer a un territori com les Terres de l’Ebre. Per últim ha intervingut la Dra. Iolanda Tortajada, Vicerectora de Política Acadèmica i Qualitat de la URV, qui s’ha adreçat als alumnes assistents al saló per posar en valor la importància d’Alumni i de tots els serveis que els ofereix l’associació durant la seva etapa final d’estudis i el seu pas a la vida laboral com a graduats i graduades. També cal destacar la presència en l’acte el Director del Campus TE de la URV, Dr. Xavier Farré Albendea; la Regidora d’Educació d’Amposta, Núria Marco, i el Mossèn Tomàs Mor, titular de l’Edifici Seminari.

X Jornada Anual EUSES Alumni del Campus de Salt
X Jornada Anual EUSES Alumni del Campus de Salt
 
Albert Sàbat parla de la seva trajectòria i del salt a tècnic en la X Jornada Anual d’EUSES Alumni

Aquest dilluns 19 de desembre de 2022 s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport la X Jornada Anual EUSES Alumni, que ha tingut com a protagonista un referent en el bàsquet gironí com és Albert Sàbat, actual membre de l’staff tècnic del Bàsquet Girona després que a l’estiu decidís posar punt i final a una extraordinària trajectòria com a jugador que es va rubricar amb l’ascens de l’equip gironí a l’ACB. La xerrada d’Albert Sàbat es va complementar amb la ponència de la Dra. Anna Prats, professora de l’EUSES i coordinadora de recerca, que va parlar sobre “(Epi)genètica i bàsquet”. Al final de la sessió també es van entregar els premis extraordinaris dels graus que van finalitzar el curs passat, així com el del Màster en readaptació esportiva.

Albert Sàbat, la camiseta del qual està penjada en el pavelló de Fontajau, va fer una repassada al passat, present i futur d’una vida que ha estat i seguirà estant dedicada al bàsquet. El periodista Jordi Grau, presentador de l’acte, va preguntar-li sobre com ha estat la seva adaptació a la banqueta després de tota una trajectòria vestit de curt en un munt d’equips diferents: “Quan tens 25 anys no penses a ser entrenador, sinó que només estàs centrat en jugar. Però a mesura que et vas fent gran i veus que això s’acaba, et preguntes què faràs després. I es quan comences a fixar-te també en altres coses. Com treballen els entrenadors, com preparen la tècnica, la tàctica… “. Albert Sàbat va reconèixer que, personalment, patia més a dins de la pista quan era jugador que no pas ara en la seva nova etapa de tècnic assistent: “També es pateix, però d’una altra manera. Quan ets jugador tens al damunt la tensió del partit, has d’estar sempre al 100%, físicament, defensant, en el tir… Es una sensació diferent”.

El llagosterenc ha passat per molts equips diferents: CB Girona, Adepaf de Figueres, Lleida Bàsquet, Tenerife Baloncesto, Gestibérica Vigo, Vic, CB Sant Josep, CB Canarias, Lucentum Alacant, Autocid Ford Burgos, Joventut de Badalona, Obradoiro i Bàsquet Girona. Va reconèixer que l’ascens a l’ACB d’aquest curs passat va ser el punt i final somiat, però que no es veia jugant a la màxima categoria: “L’ascens va ser il·lusionant, però també era conscient de les meves capacitats i creia que era el moment de deixar-ho. Per sort, he pogut continuar vinculat al club i tinc el millor entrenador que podria tenir. Aíto García Reneses es meticulós en tot, porta 50 anys a les banquetes i treballar amb ell es un aprenentatge diari”. Albert Sàbat també va reconèixer que un altre dels actius de la seva trajectòria ha estat aconseguir evitar les lesions. “M’han respectat moltíssim, cosa que ha afavorit que hagi estat tants anys en actiu”, va admetre.

La jornada l’havia inaugurat la directora de l’EUSES Alumni, Sílvia Roche, que va fer una dissecció del que es l’associació de graduats de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport i tots els avantatges de present i futur que té per als exalumnes de l’EUSES afiliar-s’hi (ja s’ha superat amb escreig el miler de membres). Tot seguit va ser el torn de la Dra. Anna Prats, que en la seva ponència “(Epi)genètica i bàsquet” va explicar les diferències entre la genètica i l’epigenètica i va respondre a les preguntes d’ 1) si s’hereta el talent, 2) la genètica pot servir per identificar el talent, 3) si un esportista d’elit neix o es fa, entre altres. Anna Prats va presentar el projecte que EUSES té amb col·laboració amb el Bàsquet Girona i que porta per títol: “Rendiment, genètica i epigenètica en jugadors joves de bàsquet”. En aquest projecte, es vol mirar 1) si la resposta a l’entrenament dels jugadors de la base del Bàsquet Girona depèn de les bases genètiques i 2) si les adaptacions epigenètiques que presenten els jugadors després de fer la intervenció durant els seus entrenaments.

En la recta final de la jornada es van repartir els premis extraordinaris, que van recaure sobre: Beñat Garmendia Aguirre (Grau en Fisioteràpia, 2018/2022); Anaïs Buffa Arroyo (Grau en CAFE, 2018/2022); Anne-Claire Charpenay (Grau en Fisioteràpia interuniversitari Physiotherapy, 2018/2022) i Ivan Ribas Cuenca (Màster en Readaptació a l’Activitat Física i la Competició Esportiva, 2021/2022). El COPLEFC (Col.legi de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya), a través de la seva Delegada Territorial a Girona, Maica Rubinat, també va fer entrega a Anaïs Buffa d’un obsequi i d’una anualitat gratuïta de col·legiació com a millor expedient de CAFE de la seva promoció.

L’acte es va tancar amb Albert Sàbat fent entrega a la directora de l’EUSES Alumni, Sílvia Roche, d’una samarreta del Bàsquet Girona amb dedicatòria que passarà a ampliar el petit museu de samarretes que llueixen a l’Aula d’Estudi de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport.

IX Jornada de Tutors EUSES Alumni
Celebrada la 9a Jornada de Tutors i una formació de Fisioteràpia Vestibular

Aquest dissabte s’ha celebrat al Campus de Salt la 9a Jornada de Tutors, una formació dirigida essencialment als graduats i també als estudiants de 4t curs l’EUSES que volen accedir al programa de voluntariats acadèmics una vegada graduats. La directora d’EUSES Alumni, Sílvia Roche, la membre del’equip d’Alumni Núria Serarols i el professor del Grau en Fisioteràpia Jorge Cazorla van explicar amb tot detall als interessats quins son els requisits per formar part del grup de tutors i també les seves funcions futures durant els voluntariats.

Posteriorment, i després d’un un esmorzar-networking, els assistents a la Jornada de Tutors, i també els tutors dels centres de pràctiques, van ser convidats a una formació sobre fisioteràpia vestibular que va anar a càrrec del fisioterapeuta i professor de l’EUSES Joan Mangas. Tant la jornada com la formació es van poder seguir on-line per als interessats que no es van poder desplaçar, bàsicament Alumnis dels Campus de Bellvitge i de Terres de l’Ebre.

 

2ª edició de l'EUSES Talent Day
EUSES Alumni consolida el Talent Day en una 2a edició amb un èxit rotund de participació/EUSES Alumni consolidates the Talent Day in a 2nd edition with a resounding success of participation/EUSES Alumni consolide la Journée des Talents dans une 2ème édition avec un succès retentissant de participation

Tots els objectius marcats per EUSES Alumni en relació al Talent Day es van assolir amb escreix en una segona edició que va doblar les prestacions del curs del debut. La Fira Virtual de l’Ocupació i Orientació Professional de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, que ha durat dos dies (dilluns i dimarts), va ser tot un èxit, amb participació d’alumnes de 4t curs dels tres campus (Salt, Bellvitge i Terres de l’Ebre) així com integrants de la família de graduats en CAFE i en Fisioteràpia d’Alumni que es van inscriure. Tots ells van poder gaudir de dues jornades en les quals es van poder organitzar per poder navegar per les diferents conferències i taules rodones plantejades per l’organització i també visitar els estands on empreses i centres, tant del país com de l’estranger, es van donar a conèixer i van presentar ofertes de treball. Precisament, l’accés a les ofertes laborals va ser el destí més concorregut per part dels estudiants, que van poder presentar currículums i realitzar entrevistes de treball per videoconferència. El Talent Day també va comptar amb el suport i col·laboració dels col·legis oficials (COPLEFC i Fisioterapeutes) i de l’EURES (European Employement Services), la xarxa de cooperació per a l’ocupació i la lliure circulació de treballadors, que es un dels principis fonamentals de la Unió Europea. En total, es va comptar amb 40 estands i es van realitzar fins a 13 xerrades amb un participació d’una trentena de ponents, molts dels quals eren graduats de l’EUSES i que van orientar professionalment els alumnes i alumnis inscrits.

 

All the objectives set by EUSES Alumni in relation to the Talent Day were more than achieved in a second edition that doubled the performance of the first course. The Virtual Fair of Occupation and Professional Orientation of the Escola Universitària de la Salut i l’Esport, which lasted two days (Monday and Tuesday), was a great success, with the participation of 4th year students from the three campuses (Salt, Bellvitge and Terres de l’Ebre) as well as members of the family of graduates in CAFyD and Physiotherapy of Alumni who were register. All of them were able to enjoy two days in which they could organise themselves in order to navigate through the different conferences and round tables proposed by the organisation and also to visit the stands where companies and centres, both from the country and abroad, made themselves known and presented job offers. Precisely, access to job offers was the most popular destination for students, who were able to submit CVs and conduct job interviews by videoconference. Talent Day also had the support and collaboration of the official colleges (COPLEFC and Physiotherapists) and EURES (European Employement Services), the cooperation network for employment and free movement of workers, which is one of the fundamental principles of the European Union. In total, there were 40 stands and up to 13 talks were held with the participation of around thirty speakers, many of whom were EUSES graduates who gave professional guidance to the registered students and alumni.

 

Tous les objectifs fixés par EUSES Alumni concernant le « Talent Day » ont été plus qu’atteints lors d’une deuxième édition qui a doublé les performances de la première. Le Salon virtuel des métiers et de l’orientation professionnelle de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport, qui a duré deux jours (lundi et mardi), a connu un grand succès, avec la participation des étudiants de 4e année des trois campus (Salt, Bellvitge et Terres de l’Ebre) ainsi que des membres de la famille Alumni en CAFyD et en kinésithérapie. Tous ont pu profiter de deux jours pendant lesquels ils ont pu s’organiser pour naviguer entre les différentes conférences et tables rondes proposées par l’organisation et aussi pour visiter les stands où les entreprises, tant nationales qu’étrangères, qui se sont fait connaître et ont présenté des offres d’emploi. Justement, c’est l’accès aux offres d’emploi qui a été la destination la plus prisée des étudiants. Ils ont pu soumettre des CV et passer des entretiens d’embauche par visioconférence. Le Talent Day a également bénéficié du soutien et de la collaboration des collèges officiels (COPLEFC et Physiothérapeutes) et d’EURES (European Employement Services), le réseau de coopération pour l’emploi et la libre circulation des travailleurs, qui est l’un des principes fondamentaux de l’Union européenne. Au total, il y avait 40 stands et jusqu’à 13 conférences ont été organisées avec la participation d’une trentaine d’intervenants, dont beaucoup étaient des diplômés de l’EUSES qui ont fourni des conseils professionnels aux étudiants et anciens étudiants inscrits. 

IV Jornada Anual EUSES Alumni del Campus de les Terres de l'Ebre
Celebrada la IV Jornada Anual d’EUSES Alumni TE, amb Jordi Martín i Jordi Castellano com a ponents

El dijous 30 de març de 2022 ha tingut lloc a l’Auditori de l’Edifici Universitari d’Amposta la IV Jornada Anual d’EUSES Alumni a les Terres de l’Ebre, que ha tingut com a actors principals els ara professors Jordi Martín i Jordi Castellano, que van ser alumnes de l’EUSES i es van graduar en la primera promoció (2012/16) en CAFE i en Fisioteràpia, respectivament. Els dos ponents han parlat sobre “Passat, present i futur a EUSES TE” i han ofert una pinzellada des de la seva etapa acadèmica fins a la professional. A banda de la docència,  Jordi Martín és entrenador al Club Gimnàstic de Tarrragona i professor de l’Escola d’Entrenadors CatSports; mentre que Jordi Castellano, exerceix de fisioterapeuta i amb consulta pròpia a Recusport i col·laborador en diversos esdeveniments esportius com la Copa d’Espanya de Judo, la Lliga Genuine, MIC Sports, entre d’altres.

La jornada va estar presidida per Sílvia Roche (directora d’EUSES Alumni); que va integrar la taula presidencial juntament amb Xavier Nadal (director del Campus d’EUSES TE), Núria Marco (Regidora d’Educació d’Amposta), la Dra. Sílvia Reverté (Sots-directora del Campus URV de les Terres de l’Ebre); el Dr. Ramon Aiguadé (Degà del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya); Pere Manuel (president del COPLEFC) i els ponents Jordi Martín i Jordi Castellano. També van assistir a la Iris Castell (Regidora de Promoció i Turisme Esportiu de l’Ajuntament d’Amposta, que, a més, es alumna de 4t de CAFE) i Joan Lluís Barberà (Cap de la Representació dels SSTT Esports a les Terres de l’Ebre). L’acte va ser presentat i moderat pel periodista Ximo Rambla.

Durant la IV jornada es va aprofitar també per fer entrega dels premis als millors expedients de les tres últimes promocions, tenint en compte que la Jornada Anual es va ajornar el 2020 i 2021 a causa de la Covid-19. En CAFE, els millors expedients van recaure sobre Kevin Moreno (4a promoció), Victor Vila (5a) i Eric Alarcon (6a); mentre que en Fisioteràpia van ser per a Adrián Bel (4a promoció), Lydia Mestre (5a) i Ainoa Aixendri (6a). També es va fer entrega al millor expedient de Doble Titulació (CAFE+Fisioteràpia) que va recaure sobre Laia Díaz.

Els parlaments van córrer a càrrec de Sílvia Roche, que va inaugurar la jornada; Xavier Nadal, Sílvia Reverté, Pere Manuel, Ramon Aiguadé i Núria Marco, que va cloure l’acte.